Ecologische zwarte zeep

  • ✓ Workshops
  • ✓ Op de biomarkt
  • ✓ Passie voor het klimaat

Een ecologische zwarte zeep die verkrijgbaar is bij De Groene Griet in Houwaart is multifunctioneel. Dat maakt het zeer nuttig doordat je geen andere reinigingsproducten meer hoeft aan te schaffen. Je kan gewoon alles reinigen met de ecologische zwarte zeep. De zeep heeft een natuurlijke zwarte kleur doordat het gemaakt is op basis van olijven, meer bepaald olijfolie of biologisch olijfafval.

Een ecologische zwarte zeep kan je voor alles gebruiken

De zwarte zeep in mijn depot is een ecologische zeep die zeer goed is voor het milieu en ook gebruikt kan worden voor alle oppervlakken. Het is een groen product dat meerdere toepassingen heeft. Het kan gebruikt worden om alle soorten stof te reinigen, maar je kan het ook gebruiken in je wasmachine. In West-Afrika gebruiken ze ecologische zwarte zeep zelfs ook om hun lichaam te wassen, maar daarvoor kan je bij mij een ecologische douchegel kopen. Zwarte zeep wordt namelijk vooral gebruikt voor probleemhuid zoals acne en eczemen, maar niet om jezelf mee te wassen.

Maak je eigen zeep

Zoals elke zeep kan je ook ecologische zwarte zeep zelf maken. Het makkelijkste om dit te doen is door gebruik te maken van zeepvlokken. Daarmee kan je heel makkelijk verschillende soorten zeep maken, waaronder een ecologische zwarte zeep. Voor meer informatie over het zelf fabriceren van zeep of over de zwarte zeep in mijn assortiment, mag je me altijd vrijblijvend contacteren.