Ecologische zeep

  • ✓ Workshops
  • ✓ Op de biomarkt
  • ✓ Passie voor het klimaat

Met het gebruik van ecologische zeep kan ook jij je steentje bijdragen aan het klimaat. Het klimaat beleeft niet zijn allerbeste tijd, dus het is heel belangrijk dat iedereen doet wat het kan. De Groene Griet heeft in haar depot in Houwaart zeep die de ecologische voetafdruk van haar gebruikers drastisch verkleint. Het is dan ook belangrijk dat je die zeep koopt en we zo allemaal samen aan het klimaat denken.

Ecologische zeep kan het klimaat redden

Het gebruik van ecologische huishoudproducten is al een eerste grote stap richting een klimaatneutrale maatschappij. Groene producten zijn de beste oplossing, en daar is ecologische zeep een onderdeel van. Een blok zeep is een ecologisch alternatief voor vloeibare zeep. Het bevat geen plastic, vraagt minder transport en gaat langer mee. Bovendien bestaan er ook nog eens blokken die extra ecologisch zijn doordat die op natuurlijke basis ontwikkeld werden. Een voorbeeld daarvan is het blok witte Marseillezeep. Die zeep wordt gemaakt op basis van zonnebloemolie, waardoor het gebruik van palmolie wordt geweerd. Ook ecologische zwarte zeep is een goed alternatief. Deze zeep wordt gemaakt op basis van olijfolie en is ideaal om alle soorten oppervlakken te reinigen.

Wees lief voor het klimaat

Het gebruik van ecologische alternatieven voor gewone zeep en reinigingsproducten, kan dus heel gunstig zijn voor het klimaat. Wat je bijdrage ook is en hoe je die levert, maakt allemaal niet uit. Zolang je maar iets doet en blijft doen, kunnen we er samen een betere wereld van maken. Wil jij meer weten hoe jij ecologisch kan omspringen in je huishouden of wil je meer weten over ecologische zeep? Neem dan contact met me op via 0473 20 65 02 of vul het contactformulier in.