Twee emmertjes water halen!

Gepubliceerd op 4 april 2021 om 14:27
water besparen

Geld terugkrijgen van de watermaatschappij in plaats van er te moeten bijbetalen, lijkt je dat geen droom?  

Het is ons gelukt en eigenlijk heeft het ons niet eens zo veel moeite gekost. Gewoon wat emmertjes en teiltjes. 

In de keuken staat een teiltje in de afwasbak om al het spoelwater op te vangen. Telkens als het vol is gieten we het leeg in 1 van de twee emmers bij het toilet. In de lavabo van de badkamer staat er ook eentje die hetzelfde lot ondergaat.

En in de douche staat een emmer om het koude water op te vangen voor we onder de warme douche gaan staan.

Al dat opgevangen water wordt gebruikt om de toiletten door te spoelen. Zo besparen we ettelijke liters leidingwater. Onze regenwaterput is jammer genoeg niet groot genoeg om daarvoor te dienen. Maar die doet in de zomer wel goed dienst voor in de hof.

In het begin is het wel een beetje oefenen hoor. Er werd geregeld wat naast gegoten en gesmost. Nu heb ik een badmatje om de emmers op te zetten en blijft het wat meer proper. En een dweil of een oude handdoek steeds in de buurt;

Een emmer met een schenktuitje vergemakkelijkt natuurlijk de klus. Ik was helemaal in de wolken toen ik zo'n emmers vond in de Action. Doorspoelen zonder morsen! Jammer genoeg komt Actiongerief niet zonder Actionkwaliteit en brak al gauw het hengsel af. Weer wat plastiek om weg te smijten.

Hmm, ook niet bepaald milieuvriendelijk meer dus.

Mijn volgende emmer werd dus zo'n ouderwets zinken exemplaar dat minstens nog 30 jaar meegaat. Als het niet langer is! 

Ondertussen zijn we ook al wat meer geoefend in het doorspoelen met emmers.

Nu nog zinken teiltjes vinden met een schenktuitje en ik ben helemaal content. Als je er ooit zulke zou tegen komen: hou me op de hoogte!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Gritta Maes
3 jaar geleden

Awel, zo doen wij het ook op de teiltjes in keuken na. Ga ik ook doen.

Renske
3 jaar geleden

Blij dat ik deze tip heb gelezen, hier staat nu ook een teil in de keuken en een emmer (om te vullen let de teil) in de wc (ook wel omdat die niet meer doorspoelt, maar bon, als die gemaakt is, gaan we de goede gewoonte wel houden)