Veganexperiment: finale!

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 19:43
vegan

Dag 5 en 6: we missen het vlees nog steeds niet!

Sterker nog: zelfs de vleesvervangers hoeven er niet zo nodig dagelijks bij te zijn. Soms geven ze een meerwaarde aan je maaltijd, soms denk je: waarom ben ik hier op een stuk karton aan het knabbelen?

Van tofu krijg je ons moeilijk overtuigd: smaak en textuur worden hier meestal vergeleken met gyproc. Maar de veganburgers of de groentenschijfjes van Aldi vonden we dan weer erg lekker.

Hoe dan ook, met of zonder vleesvervangers, op het internet vind je meer dan genoeg receptjes om een evenwichtige maaltijd te maken. Of je schudt die gewoon zelf uit je mouw!

Voor de groenten- en fruitsapjes heb ik het boekje ook al vrij snel losgelaten. Ik mix wat ingrediënten en proef. Selder smaakt nogal door en dan krijg je zowat een koude soepsmaakje. Volgende keer zuiniger met de selder.

Nu wordt het stilaan tijd om te evalueren: doen we verder of wordt het terug het vlees-groenten-aardappelen patroon van vroeger?

We zijn het er over eens: dit gaat ons wel af. We gaan dus verder.

Maar voor één ding wil ik een uitzondering maken: de eitjes van onze eigen kippen. De kippen hebben hier een goed leven, krijgen hier gezonde voeding en staan met plezier dagelijks een eitje af. Waarom zouden we daar dan niet van eten? We delen er sowieso al regelmatig uit maar af en toe gaan we er zelf dus ook nog van eten. Nà.

Zullen we vanaf nu perfecte veganisten zijn? Allicht niet.

Er zit nog vlees in de diepvries... dat moet toch ook ooit nog op.

Zullen we er qua gezondheid op vooruit gaan? 

Vrij zeker van wel.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.