Veganexperiment: dag 3 en 4

Gepubliceerd op 19 februari 2021 om 20:49
vegan

Ik heb deze week vakantie en dus tijd om te experimenteren.

Ik besluit dat ik wat drankjes uit het boek ( zie dag 1) ga uitproberen. 

Ik maak een drankje met koffie voor bij het ontbijt.

Voor 1 persoon:

250 ml havermelk, 1 kopje espresso (of 1 theelepel oploskoffie) 2 eetlepels havermout, 1 eetlepel honing (die ik weer vervang door agavesiroop) en 1 theelepel cacao. 

Ik kan het niet laten om er zelf ook wat er aan toe te voegen en doe er een 6-tal amandelen bij.

Alles in de blender en nommie-nom, superlekker! 

Dit drankje vult ook heel erg want het lukt me niet om mijn kommetje muësli erbij op te krijgen.

De volgende dag laat ik het boekje aan de kant en blend wat groentjes bij elkaar: selder, komkommer, een appeltje en bieslook. Weer wat havermelk erbij en deze keer een fris drankje bomvol vitamientjes. Die heb ik dan toch maar weer mooi binnen.

Al ben ik wel vergeten om er stukjes boerenkool bij te doen. Bladgroenten zoals boerenkool en spinazie zijn erg belangrijk in een veganistisch dieet. Die moeten zo vaak mogelijk mee op het menu komen. Volgende keer beter.

's Avonds maak ik een slaatje van komkommer, rode biet en kleine stukjes bloemkool met een verse vinaigrette voor 2 dagen.

Dag 1 eten we er gebakken bloemkoolcouscous met sesamzaadjes bij.

Dag 2 lig ik in de zetel met koppijn en neemt mijn ventje het over. Het slaatje wordt aangevuld met stukjes avocado.

Ik ben me ten volle bewust van de grotere milieuimpact van de avocado dus dit komt zeker niet te vaak op het menu.

Verder maakt hij volkorencouscous voor een hele week ;) en worden de groentenschijfjes van de Aldi in de Airfryer gebakken.

Mijn ventje is trouwens ook de verantwoordelijke voor de tussendoorsoepjes: er is altijd een grote kom verse soep voor kleine hongertjes tussendoor. De lekkere pompoensoep van gisteren is ook alweer bijna op. De zoon is op bezoek en die eet lustig mee.

We zorgen steeds dat we een paar zakken diepvriesgroentjes voor soep in huis hebben voor gauw een soepje te maken.

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.