Goede bacteriën?

Gepubliceerd op 11 december 2020 om 21:44
Brunel

Brunel is een naast-de-bak-kakker.

Brunel is een 6-jarige gesneden kater die al een tijdje aan het zwerven was. De mensen van De Snorhaar hebben hem gevangen en hij zit nu bij mij in de opvang tot zijn vorige baasje hem komt halen -maar daar vrees ik voor want ondanks campagnes op sociale media zit hij hier nu al meer dan een maand. Of tot iemand hem wil adopteren. 

Maar zoals ik al zei: hij is een naast-de bak-kakker en dat is dus een probleem :(  Eerst en vooral is hij grondig onderzocht bij de dierenarts en ja, hij bleek een joekel van een blaasontsteking te hebben. Die wordt nu  behandeld met antibiotica. De plasjes worden nu steeds flink in de bak gedaan maar de hoopjes slechts sporadisch.

Daarom vroeg ik  raad aan collega-kattenopvangers en zij raadden me aan om de plaatsen waar hij geweest is schoon te maken met een product met enzymen zoals Bio-tex groen. Zo is zeker alle geur weg, ook voor de kat zelf. Katten hebben namelijk een enorm sterk reukorgaan en het kleinste spoortje kunnen zij nog ruiken. Dan gaan ze later vaak op diezelfde plaats en dat is dus NIET de bedoeling!

Ondanks de naam is Bio-tex groen niet helemaal  ecologisch en ging ik op zoek naar een alternatief.

Het is dus YOKUU geworden. Een vrij nieuw ontwikkeld Belgisch product dat volledig uit goede bacteriën bestaat. De natuur doet het werk. Je koop eenmalig een herbruikbare verstuiver die je thuis vult met kraantjeswater. Daar voeg je dan een oplosparel aan toe en je product is klaar. Zo besparen we natuurlijk heel wat vervuiling door transport.  Je kan dit dan voor 3 maanden gebruiken. Daarna is de werking van de bacteriën niet meer gegarandeerd. Maar je kan de spray voor zowat alles gebruiken: stof afnemen, keuken schoonmaak, de vloer,.. Ik gebruikte hem dus al in de keuken en voor de vloer schoon te maken. Dit werkte perfect. Ik moest niet speciaal extra schrobben ofzo. De bus heeft een speciale vernevelaar die voor een zeer fijne verneveling zorgt.  De geur is zacht bloemig maar na het schoonmaken is die al gauw weer weg. Hij blijft niet echt hangen wat misschien jammer is voor de echte liefhebbers van de pas-gepoetst-geurtjes. 

De navulfles is van recycleerbaar plastic gemaakt en de navulparels zijn nog apart verpakt in een plastic folie. Het is wel hun ambitie om hier aan te werken.

Wat ook goed nieuws is: de goede bacteriën blijven nog enkele dagen doorwerken dus minder snel weer vuil.

En Brunel? Brunel raakt met zijn hoopjes steeds vaker in de kattenbak! We leven dus op hoop!

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.