Cadeautjes, cadeautjes!

Gepubliceerd op 5 december 2020 om 21:11
ecologische cadeautjes

Het is weer die tijd van het jaar! De Sint en de kerstman komen langs. En voor wie die twee niet meer komen regelen we zelf wel een cadeautje. Het is ten slotte de tijd van geven en delen.

We gunnen onze familie en vrienden allemaal de fijne presentjes die we met zoveel liefde uitkiezen en geven. En zalig toch om verwend te worden met een leuke verrassing! Of net dat ene ding dat al maanden op je verlanglijstje staat. Maar mag het voor jou toch ook eens wat duurzamer allemaal? Pieker je je ook soms suf over wat je nu weer moet kopen voor iemand die alles al heeft? ( En eigenlijk heb je zelf toch ook al wel alles wat je hartje begeert?) Vind je het ook zo'n zonde dat al dat mooie inpakpapier achteraf verscheurd direct de vuilbak in verdwijnt? 

Ik zocht op het internet naar ideetjes hoe het net iets anders kan.

Je kan alvast eens kijken op de webshop. Je cadeautje zelf zal al zeker duurzaam zijn. We  bieden nu ook leuke cadeaupakketjes aan. 

Je kan ook zelf iets lekkers maken en verpakken in een doosje of pot die achteraf nog hergebruikt kan worden. Van een glazen bokaal maak je een kunstwerkje met glasstiften of je kleeft er een leuk gepersonaliseerd etiket op.

Of waarom geen cadeautje uit de kringwinkel? De kans dat de krijger twee keer hetzelfde cadeau krijgt is zo ook al heel wat kleiner. Je vindt er originele spullen. Zeker voor liefhebbers van vintage en nostalgie.

Je kan er ook lekker goedkoop kerstversiering scoren! Sommige kringwinkels maken feestslingers van weggegooid textiel die ze dan verkopen.

Kringwinkels zijn volgens mij win-winsituaties. Je doet niet aan verspilling en steunt de sociale economie.  En het is nog goedkoop ook! Win-win-win, dus!

Je hoeft ook niet altijd spullen te kopen. Een ervaringscadeau kan even leuk zijn. Een bon voor een leuke uitstap,  een babysitbeurt of een gezinsactiviteit kan net zo leuk zijn.

Els, de opruimcoach van Tiptoporganizing heeft vast nog meer ideetjes hiervoor.  Zij kan je ook op weg helpen als je al die spullen in je huis hartsgrondig beu bent maar niet weet waar en hoe je er moet aan beginnen. Als opruimcoach geeft ze je het spreekwoordelijke duwtje in de rug. 

Onderaan vind je de link naar haar website.

Gepast cadeautje gevonden?

Dan nu nog een leuke verpakking:

Een pagina uit een boekje voor kruiswoordraadsels. Daar heeft de cadeautjeskrijger achteraf nog puzzelplezier van.

Krantenpapier dat je volplakt met stickertjes, tekeningen of de cartoons uit de krant. 

In mijn middelbare schooltijd kaftten we onze boeken met esthetisch verantwoorde reclamepagina's uit tijdschriften.  

Of doe zoals in Japan, pak je presentje in in een furoshiki.  Dat is een vierkante doek die je met een mooie knoop dichtknoopt. Die doeken worden dan hergebruikt voor een volgend pakje.

Je kan als doek misschien ook een leuk sjaaltje of een mooie keukenhanddoek nemen. Dat kan iedereen wel gebruiken.

Of stop wat beautyspulletjes in een washandje dat je bovenaan dichtknoopt met een strikje.

Hebben jullie nog duurzame ideetjes? Laat ze me weten in de reacties hieronder. Ik ben erg benieuwd!

Reactie plaatsen

Reacties

Sonja Nijs
3 jaar geleden

Wanneer je schoenen (soms ook ander zaken) zijn die in wit of zwart papier gewikkeld in de doos. Dat papier houd ik altijd bij om cadeautjes in te pakken. Dat het een beetje verkreukeld is, is net mooi. Een natuurlijk koordje er rond, een bloemetje uit de tuin, een scelpje,.. erop en klaar.