Sodastream

Gepubliceerd op 28 november 2020 om 20:57

Ben jij ook zo'n groene flinkerd die ieder weekend ijverig met glazen flessen sjouwt omdat dat beter is voor het milieu?

Bravo! Al begrijp ik ook wel de mensen die vriendelijk bedanken voor dit gesleur. Daarom was ik zo blij toen ik een sodastream voor mijn verjaardag kreeg. Geen gezeul meer met loodzware bakken.

Ik maak bruiswater en frisdrank nu gewoon zelf thuis met water uit de kraan. Om evidente redenen heb ik gekozen voor de iets duurdere glazen herbruikflessen. Deze mag je ook in de vaatwasser zetten wat niet mag met de plastic flessen van sodastream.

De siroopjes die je erbij nodig hebt zijn meestal wel in plastic flessen behalve de reeks van Fruit drops. Deze laatste zijn natuurlijke smaakjes zonder toevoeging van suiker en zijn dus verpakt in glazen flessen. Jammer genoeg verkopen de meeste warenhuizen enkel de siropen in plastic flessen. De Fruit drops kan je wel bestellen bij www.sodastream.be

Je hoeft je trouwens helemaal niet te houden aan de smaakjes van sodastream zelf. Elk merk van siroop kan dienst doen. Je kan zelfs gaan experimenteren met vers fruit of zelfgemaakte sapjes. Dan ben je meteen ook heel wat gezonder bezig.

 

Over smaken valt natuurlijk te redetwisten en dat gebeurt in dit huishouden dus ook. Niet iedereen apprecieert de colasmaak wegens het op-de cola-van-de-quick-lijken. Maar dat zoek je dus best zelf maar uit.

Je vraagt je vast af of je hiermee nu eigenlijk goedkoper uitkomt.

Gierige Gerda (wat is dat toch met die allitererende vrouwen?) schrijft op haar blog dat je toch een  tijd de sodastream moet gebruiken om echt goedkoper uit te komen. De prijs wordt natuurlijk mee bepaald door welke siroop je erbij doet.

Milieuwinst is er door het niet gebruiken van plastic, het minder vaak moeten aankopen, en het gebrek aan transport en reiniging van leeggoed dus zeker wel!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.