Microvezeldoekjes

Gepubliceerd op 23 november 2020 om 19:33

De revelatie op milieugebied van pakweg 15 jaar geleden: de microvezeldoekjes!

Fantastisch waren ze! Licht, kleurrijk, goedkoop en zo efficiënt! Ze bleken zo goed het vuil op te nemen dat je geen product meer nodig had. Wat een verademing voor het milieu! Ware het niet dat in de praktijk de meeste mensen niet te vinden waren voor schoonmaken met water alleen. Ze vertrouwden het niet en je moest weer die fijne geur van na het poetsen missen. Alsof alle poetsmoeite voor niets geweest was. Weg milieuwinst dus. Bovendien kwam ondertussen het probleem van de microplastics in het milieu  in de media naar boven. En daar blijken de microvezeldoekjes dus mee schuldig aan te zijn. Terug naar af dus.

Of niet?

Er zijn zeker alternatieven op de markt te vinden. In een vorig artikel schreef ik reeds over de bamboedoekjes die ik gebruik. Voor mij zijn ze even effectief als de microvezeldoekjes.

Voor dweilen vrees ik dat we even zullen moeten teruggaan naar de katoenen dweilen met de Belgische driekleur uit grootmoeders tijd. Niet zo licht en makkelijk uit te wringen als de micovezelexemplaren helaas. Maar wèl goed voor de armspieren. :) Dat scheelt weer een oefening in de sportschool.

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.