Herbruikbare wattenschijfjes

Gepubliceerd op 17 november 2020 om 20:41
herbruikbare make-updoekjes

Een eenvoudig antwoord op de vraag naar minder verspilling: de herbruikbare wattenschijfjes. Eigenlijk is het gewoon zoiets als een washandje of een handdoek: een lapje textiel dat we gebruiken en hergebruiken om ons te wassen. Die gooien we toch ook niet weg na ieder gebruik?

Ik maakte mijn schijfjes zelf van een laagje flanel en een laagje katoen die ik tegen elkaar stikte. Ik gebruik ze al een tijdje en ben er nog steeds tevreden over. Ik stop ze wel in zo'n wasnetje als ze de machine in moeten want anders kan het wel zijn dat je er een paar kwijt bent na een wasbeurt. Je kan ze natuurlijk ook maken uit een oude handdoek. Werkt ook prima lijkt mij. Of je kan ze kant en klaar kopen via mijn webshop

Gisteren haakte ik een netje uit restjes katoen dat je kan ophangen om de schijfjes in te bewaren. Onderaan zit een gat waar je ze dan uit kan halen. Handig! Bovenaan strop je het netje dicht met een knoop en je hangt het op aan een haakje. Ik ben erg blij met het resultaat!

Reactie plaatsen

Reacties

Steffi
3 jaar geleden

Fijn om te lezen, goed bezig!

Groene Griet
3 jaar geleden

Bedankt, Steffi!