De was drogen

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 22:46

De was drogen

De goedkoopste en meest milieuvriendelijke manier om de was te drogen is nog altijd de waslijn of het droogrek.

Het droogrek vind ik het handigst want als het onverwacht gaat regenen zet ik het rek snel onder een afdak of binnen. Het ding in z'n geheel verplaatsen en de was is gered. Aan de waslijn moet je dan alles één voor één afhalen en vaak ben je te laat om alles op tijd binnen te krijgen. En hoe moet die was nu verder drogen? Je houten wasknijpers kan je gerust aan de lijn bewaren. Doe ze in een stoffen zakje of een netje. Als het dan regent loopt het water vanonder uit het zakje en kunnen je spelden rustig drogen. 
Geen tijd of droge ruimte om de was op te hangen? Toch liever alles de droogkast even in? Gebruik dan vilten wasballen. Door het opkloppen van de was zorgen ze ervoor dat je was zachter en minder gekreukt is. Geen wasverzachter nodig dus. Bovendien verkorten ze de droogtijd van je was.

Reactie plaatsen

Reacties

Katia Van Eyck
4 jaar geleden

Dag Griet.
Aangezien het droogkast seizoen er weer aankomt, las ik zeer graag over de vilten wasballen. Heb je deze zelf in gebruik?
Ik gebruik een tennisbal in de droogkast. Hebben uw wasballen een beter resultaat, of komt dit wat op het zelfde neer?

Griet Organe
4 jaar geleden

Hoi Katia,
Bedankt voor je interesse.
Qua verkorting van de droogtijd zijn tennisballen waarschijnlijk bijna hetzelfde als de vilten ballen. De vilten ballen zullen wel ook nog wat het vocht opnemen dus waarschijnlijk geeft dat ook nog wat tijdwinst. De buitenkant van tennisballen is gemaakt van kunststof (PET) en zorgt dus ook voor microplastics. Er worden ook gewoon plastic figuurtjes (hondenspeelgoedachtige ballen met punten) aangeboden. Daar hetzelfde probleem dus: het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Daarom zou ik toch eerder opteren voor de vilten ballen.
Hierbij nog een interessante link ivm microplastics:
https://www.eoswetenschap.eu/natuur-milieu/tien-verdoken-microplastics-die-je-moet-vermijden-als-je-de-oceanen-wilt-redden

Groetjes,
Griet