De was doen

Gepubliceerd op 14 november 2020 om 22:37

Ongezonde wasproducten

Dat de meeste wasproducten en wasverzachters slecht zijn voor het milieu moet ik je niet meer vertellen. Maar wist je dat we via onze huid ook van die stoffen opnemen als we versgewassen kledij dragen?

 

Ecologische wasproducten

Vele mensen zijn wat terughoudend om ecologische producten te gebruiken omdat ze zo gehecht zijn aan de frisse geuren van hun oude producten. Producenten van ecologische wasproducten spelen hier steeds meer op in door te werken met natuurlijke parfums die echt lekker ruiken. 


Welke alternatieve wasproducten kan je gebruiken?

Als je helemaal back to basic wil gaan gaan je simpelweg gekneusde klimopbladeren of wasnoten gebruiken. Deze bevatten saponines die het vuil oplossen. Voor een niet te vervuilde was is dit zeker haalbaar.

De wasnoten vind ik echter een minder ecologische keuze omwille van het verre transport dat ervoor nodig is naar Europa.

 

Je kan ook kiezen voor de Marseillezeep uit grootmoeders tijd. Je kan kant en klare vlokken kopen of  ze zelf snijden van een blokje.

De wat oudbollige geur kan je desgewenst altijd camoufleren met enkele druppels etherische olie of wasparfum in het bakje van de wasverzachter.

 

Het Belgische merk Biotop heeft een aangenaam ecologisch vloeibaar wasmiddel in zijn assortiment. Om plastic te verminderen kan je je flessen  vloeibaar wasmiddel laten navullen in het depot van De Groene Griet

 

Ook wasblaadjes zijn omwille van hun kleine volume een goede ecologische zet. 

Wij hebben die van Yokuu in de webshop. Ze zijn in Belgiê gemaakt en hebben bovendien een probiotische werking

 

Wasverzachter

Eigenlijk is wasverzachter overbodig. Een flinke scheut azijn zal de restjes zeep en kalk tussen de vezels oplossen en zo ervoor zorgen dat je was nog properder en zachter is.

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.